Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

κάντε κλικ εδώ

ΣΥ.ΝΟ.-ΕΣΥ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ
(ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ)
ΤΗΛ : 6973697319-2731093232

Σπάρτη: 10/05/2011
Αρ. πρωτ.: 5
                                                                                     
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

             Στις 12 Μαΐου  του 2011 θα εορταστεί για μια ακόμα χρονιά η μέρα των Νοσηλευτριών - τών. Θα ακουστούν πάλι ωραία λόγια για την προσφορά των Νοσηλευτών στην κοινωνία, τον άνθρωπο και το κλασσικό πλέον, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά του εθνικού συστήματος υγείας.
Όχι ότι όλα αυτά δεν ισχύουν. Οι νοσηλευτές έχουμε χορτάσει από λόγια και ευχολόγια και παρ΄ όλα τα λόγια και τις κατά καιρούς εξαγγελίες και το εισόδημα μας συρρικνώνεται και η δουλειά μας εντατικοποιείται.
       Φέτος λοιπόν οι νοσηλευτές ζητάμε ένα «δώρο» για τη γιορτή μας - ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!!!! Την ένταξή μας στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:  Την έγκαιρη καταβολή των υπερωριών μας (αργίες – νυχτερινά).
          Όχι περεταίρω μείωση των ήδη χαμηλών αποδοχών μας.
         Την επαρκή στελέχωση των δομών υγείας με Νοσηλευτές.
             Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. - ΕΣΥ με έγγραφά της επανειλημμένα προς τα υπουργεία Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών αλλά και στο σημερινό υπουργό Υγείας Διατροφής και Άθλησης, με νέο έγγραφο της έχει εκφράσει στις 11/10 /2010 σε όλους τους τόνους την αναγκαιότητα να υπαχθεί το Νοσηλευτικό επάγγελμα στη λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, κάτι άλλωστε που ισχύει [σχήμα οξύμωρο] για τους νοσηλευτές που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
  Θέλουμε να πιστεύουμε  ότι αυτή τη φορά θα εισακουστούν οι προτάσεις μας  και στη διαμόρφωση της νέας λίστας  των βαρέων και ανθυγιεινών που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου θα βρίσκονται και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ. Επειδή οι ευχές μόνο δεν αρκούν δηλώνουμε στην  πολιτική ηγεσία και τους αρμοδίους φορείς πως δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας!      

Για το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ Λακωνίας 

                    
Ο Πρόεδρος                                       Η Γραμματέας        
   
     Νίκος Ορφανός                                     Ιωάννα Κοκκίνη