Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ: ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - lakonikos.gr

κάντε κλικ εδώ




Την  περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης η έναρξη του πρώτου κύκλου μαθημάτων Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Υπαλλήλων Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Ο κύκλος εκπαίδευσης που υλοποιείται στο αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα συνεχιστεί, κατά τις ώρες 12.30΄-14.30΄, στις ακόλουθες ημερομηνίες: 8/3, 22/3, 5/4, 3/5 και 17/5.

Κατά την έναρξη του προγράμματος, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Κουφός Νικόλαος, η κ. Σοφία Ζυγά εκ μέρους της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Καλογεράκος και ο κ. Νικόλαος Ορφανός εκ μέρους της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Στάμω Καπετανούδη, προλογίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η εποχή μας είναι μια εποχή στην οποία η ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι πολύ μεγάλη και πιθανόν να ξεχνάει τον άνθρωπο και να τον παραβλέπει. Εμείς ως νοσηλευτική υπηρεσία πιστεύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα και θεωρούμε ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου είναι ο θεμέλιος λίθος και η απάντηση στη βελτίωση της φροντίδας υγείας του ασθενή.

Αν θέλουμε λοιπόν να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας θα πρέπει να κτίσουμε στην εκπαίδευση γιατί η γνώση προσανατολισμένη στον άνθρωπο, με επίκεντρο την φροντίδα του αρρώστου, θα έχει αποτελέσματα στη βελτίωση της υγείας του και στην αποκατάστασή του».

Η κ. Καπετανούδη ολοκλήρωσε το λόγο της με ευχαριστίες προς όλους εκείνους που συνέβαλλαν και θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του προγράμματος και ιδιαιτέρως στο διοικητή του νοσοκομείου για την αμέριστη συμπαράστασή του σε αυτή την προσπάθειά, στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΠΑΠΕΛ -καταρχήν για την παραχώρηση του χώρου και κατά δεύτερο στο επιστημονικό προσωπικό του για την επιστημονική συμβολή του στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση-, στον πρόεδρο και τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου για την επικύρωση της επιστημονικότητας αυτού του προγράμματος, καθώς και σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Ο κ. Κουφός Νικόλαος από την πλευρά του συνεχάρη τη διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για την οργάνωση της ενδοϋπηρεσιακής αυτής επιμόρφωσης του προσωπικού.

«Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου στο χώρο της Υγείας, έχω αντιληφθεί ότι η νοσηλευτική ως επιστήμη της υγείας, απαρτίζεται από ένα κράμα επιστημονικών γνώσεων, τεχνικών εφαρμογών και ανθρωπιστικής διάθεσης και συμπεριφοράς», σημείωσε εξάλλου κ. διοικητής και συνέχισε: «Όσοι υπηρετούν στη νοσηλευτική υπηρεσία επιτελούν ένα ύψιστο έργο προσφοράς προς τον ανήμπορο και ασθενή συνάνθρωπο, προς την οικογένεια και την κοινότητα. Οι συνθήκες εργασίες δεν είναι πάντοτε οι καλύτερες, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε τουλάχιστον για το δικό μας Νοσοκομείο, οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι από αυτούς που προβλέπει ο Οργανισμός, οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες και ο τεχνολογικός εξοπλισμός ανήκει σε προηγούμενες δεκαετίες.

Η Διοίκηση συμμερίζεται όλα τα προβλήματα, αγωνίζεται καθημερινά για την επίλυσή τους, συνδράμει κάθε προσπάθεια των νοσηλευτών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διευκολύνει όποια διαδικασία στοχεύει στην επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξή τους».